Cafe frappe ca la mama lui!

Zilele trecute, in timp ce faceam un frappe, o amica ma vede si imi spune raspicat “- Frapeu nu se face asa , numai cu nes, apa si zahar! Ii mai trebuie frisca, inghetata, etc” – atunci am simtit nevoia sa scriu acest post!

Am baut prima data frappe in 1999- 2000, intr-un oras de provincie din Grecia si tot acolo am invatat si cum se prepara unul si cu ce ustensile. Un an mai tarziu a aparut si pe meleagurile noastre ideea de frappe si eram bucuroasa ca imi pot savura frappe-ul vara si in cafenelele bucurestene – Nu!.. dar nici o sansa! – de zece ani caut in tot felul de cafenele, un frappe simplu, clasic…dar oricat de clasic l-as cere, in cele din urma primesc tot o alambicatura de inghetata, frisca, sirop si alte deserturi printre care de abia mai recunosti gustul de ness.

Un frappe clasic arata precum cel din imagine!

Cafe frappe este o cafea autentic greceasca, ce dateaza din 1957, se consuma in perioada verii si se prepara punand intr-un shaker ness, zahar si putin apa, se agita pana se face o spuma densa, se toarna spuma in pahar si se completeaza cu apa rece si putin lapte (pentru cine isi serveste cafeaua cu lapte), apoi se bea cu paiul!

Mai multe informatii gasiti si pe Wikipedia

Advertisements

2 thoughts on “Cafe frappe ca la mama lui!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s